Thursday, October 29, 2009

I don't want to give up.


Salam.

I want to cry. Ade sesiapa yang mahu memberi pinjam bahunye kepada saye? *ini tidak tipu saye memang sedang menangis sekarang*
:39:

Hari ini memang sedih gila. Berhadapan dengan killer paper dalam exam hall tadi sudah cukup membuat aku menangis kesedihan. Macam dah nampak je mase depan yang gelap di situ. Rase macam kerja keras selama ni tak berbaloi. Memang ramai yang keluar dari exam hall tadi dengan muke penuh kepura-puraan. Menyembunyikan kesedihan di dalam hati. Haish...harap-harap lecturer tidak terlalu strict dalam penandaan kali ini. -_____-"


Walaupun susah tapi subjek ini lah yang menjadi kegemaranku. FARMAKOLOGI. Itulah subjek yang menjadi mimpi ngeri bagi kebanyakan orang. Terlalu banyak nama dadah yang perlu di hafal, mechanisme of action yang harus di fahami, indication serta contraindication memang cukuplah men'stress'kan. Tapi saye ni pelik sikit, makin susah subjek tu, makin la saye suke. Sebab ia dapat meransang otak untuk bekerja keras. Yeah ape yang penting? KERJASAMA! *eh kenapa wonderpets ade disini?* Hari ini saye bukan sahaja sedih sebab paper hari ni memang teruk, saye sedih sebab lepas ni dah tak ambil lagi subjek ni. Subjek ni cuma ditawarkan semester ini je.


Tak boleh lupe macam mane saye bermain dengan mencit dan tikus dalam lab. Banyak kali tangan ini dicemari dengan najis serta urin haiwan tersebut. Tapi pakai glove ye. Plus, lecturer nye pun sangat best. Ingat lagi Dr. Rohi?? Haha..die memang seorang yang sanagat hebat dan sangat tererlah. Kalau mengajar memang best giler. harap-harap satu hari ni saye mampu menjadi lecturer yang sehebat dia. *wink-wink* memang fully in love lah dengan care die mengajar! ^_^ Dialah sumber inspirasi untuk saye study hard dan perform dalam bidang nih. Oh ye nanti saye akan cerite lagi pasal die.


Terfikir nak ambil master dalam bidang ni tapi macam dah lari dari course yang sekarang lah pulak. Biasenye yg further dalam Farmakologi ni cume budak-budak Farmasi je. Hmm harap-harap ade la peluang ni. -_-"*Eh kau baru 2nd year la, banyak tak belajar lagi!* heh. Ini semua pengaruh dari lecturer yang satu ni.


Ok cukuplah saye membebel kat sini. Mahu tidur dulu. Nanti malam nak bakar minyak lagi. *Burn the midnight oil* Babai olz~

"When you fell like giving up, remember why you held on for so long in the first place"

~suke kate-kate ni. i don't want to give up. i must fulfill my DREAM~
nota: Bila cerite pasal Dr. Rohi terus tak jadi nangis. Haish...

blogger-emoticon.blogspot.com

2 ORANG MENGATA:

Judiene said...

uiks, skrg kn musin final exam so gud luck ek!
hehehe
kalo stress, pejam mata, rest for 5 mins n start again..

:))

niesz said...

gud luck for ur exam..xsalah if nk pasang impian..huhu..

Post a Comment

Sile-sile berkomen disini. Ia adalh percuma dan tiada caj tersembunyi dikenakan. Kutukan anda amat-amatlah saya hargai........*LOL*

Things In My Head

I'm a fangirl. Heehooo...blog ni mungkin penuh dengan si pujaan hati!

Oh result mahu keluar. :(

Kolej sudah memanggil-manggil. :(

--If you run away, I'll come running after you. no matter where you go, be it hell, or the furthest corner on earth, I'll catch up with you.--





The Blog Mistress

My photo
Just bear with me people! -_-

pengikutku

Jerit Ramai-ramai!!

Teddy bear mau nyanyi

Mereka yang mengata