Monday, December 28, 2009

Satu minggu.


Oh dah seminggu bermula semester baru. Hari first macam lost sikit sebab semua dah start subjek baru. Entomologi (study about insect and the worst is yes U MR COAKROACH!), Epidemiology (about distribution and determinant of disease i think), Patologi Sistemik & Histopatologi etc. Semua ada 7! Fuhh harap boleh bawak!


Dan lepas satu minggu jugak lah baru terhegeh-hegeh nak tengok result sebab tak bayar yuran lagi dan agak cuak sebab ramai cakap result semua teruk. Tapi Alhamdulillah result sangat ok. Memang tak jangka sebab SEMUA adalah killer paper semester lepas. Cuba bayangkan kalau kau ada 4 paper killer yang mana semuanya 4 jam kredit. Memang menangis jawab dalam exam hall. Harap-harap semester ni boleh maintain. -_-"


Hari ni punya tajuk kuliah pasal "Insect Behavior" more to survival of the fittest . Lecture dia sangat memberi inspirasi walaupun belajar pasal serangga dia jugak banyak cerita pasal human behavior. Dia kata among student survival of the fittest is to get high CGPA. Tsk tsk. Tapi dia jugak cakap not necessary yang top scorer tu boleh survive dalam dunia kerja. Everyone have their own talent. :) Dia jugak cakap its not too late for us to success. Start aiming for now and only us can change destiny. :) Ah dia memang salah seorang role model lah!


Ah tapi motif sebenar nak cakap hari ni kan lecturer kegemaran mengajar untuk satu kelas hari ni. :D Ah tapi satu kelas je untuk semester ni. Tahun 3 nanti baru jumpa lagi. TSK TSK. Macam biasa dia memang tak mengecewakan. :) Suka cara dia ajar tapi tak suka soalan dia sangat susah. Tak boleh imagine macam mana nak menghadap soalan dia masa tahun 3 nanti dah lah subjek tu berkait rapat dengan killer subject sem lepas. T_T Dia kata dalam benci kenalah ada sayang sikit. hahahaha......

Oh ya, dah lepas seminggu ni bila scholar nak masuk? -_-"

Saturday, December 12, 2009

After story


Nothing interesting happens lately. That explain the no update. Lucky there is internet for entertaining me. *clapclap*

I have been watching Boys Over Flower lately a Korean version of Hana Yori Dango. Due to my hectic schedule i cannot watch it earlier. Sigh. Dem I know I'll be addicted to this series! Korea version punya memang berbeza dengan version yang lain coz' everything are cute. The plot, the place, the scene oh and the boys too. They are too hot for me to handle. ROFL. Teehee :) Tapi ada beberapa episod yang agak exagerated but overall it's ok. They make a little twist to the plot and that makes this story more interesting to watch.

a little bit synopsis:

Jandi was just an outcast in the new school until she met the four richest spoilt boys nicknamed F4 (which stands for Flower 4). F4 is a notorious group that will make life miserable for those who retorts them. Jandi crosses path with the leader of the group when she defended her friend whom accidentally dropped ice-cream on his shoe. She was subjected to bully from the entire school after receiving a red card from F4. When the head strong Jandi could no longer tolerate the bullying, she confronted the leader, Junpyo. After that confrontation, Junpyo began to fall for her and hence begins the romance between Jandi and F4.

Credit here.


Lee Min Ho aka Gu JunPyo
He look so cool in this school uniform. How I wish our uniform are like this.

I like his character JunPyo. A spoilt boy with a very bad temper and high ego. He is smart, good at everything he does and fluent in numerous languages but somehow he couldn't master the Korean language. ROFL! However he is loyal guy who loves one girl only. Wow! Something yang kita tak akan jumpa dalam dunia nyata. That why Drama is fun Reality sucks. Oh dia juga yang paling good looking from others. :)

Oh I want to buy the DVDs!

Ada juga sambungan siri ni dalam bentuk musical drama. Ada empat bahagian for each of F4. Dah tentu-tentu lah tengok bahagian JunPyo dulu. Sangat sweet but kinda disappointed because the main girl character are not there. Sigh. Surprisingly he can sing walaupun agak biasa-biasa je la. But the efforts is there. Check dekat youtube for those who interested to watch.

Dem! I really need to shop! New bag, new shoes I really need it! Ada jugak few things that I have to buy before the semester started.

P/s: I have been playing with roflbot. Haha agak fun la sebab boleh letak caption yang kelakar dekat gambar. :D

Monday, December 7, 2009

It just a dream.


Malam tadi mimpi, agak ngerilah sampai tak mahu buka mata walaupun dah terjaga. Sebab takut ternampak 'that thing' as soon as I woke up. Phew...it seems so real. Bila terbangun je terasa sangat letih and the scene of the dream keep repeating in my head. For sure I won't sleep after 12 tonight. Ye seperti yang dijangka saya bermimpi tentang hantu.


Mari kita bermula. Mimpi ini berlaku di sekolah berasrama penuh.(haha perasan muda padahal zaman sekolah dah lama berlalu. ok macam cerita HISTERIA pun ada.) Budak-budak lelaki dekat sana memang suka mengacau budak-budak perempuan, termasuk saya. Biasalah tengah remaja katakan. Lepas tu entah macam mana saya boleh terjatuh hati dengan one of the boys. Teehee...:D. Nama budak tu Danny. (phew siap ingat nama lagi) Oh tak si Danny yang jatuh hati pada saya. Ada seorang budak kecil yang jadi posmen bagitau yang Danny suka saya. Tapi al-kisahnya lepastu kami bercinta. Danny sangat popular, sangat pandai, memang kesayangan semua oranglah. Dia cakap dia suka dengar suara saya sebab suaraku membuatkan dia terasa lemah. (???)

Tapi tak lama lepas tu Danny meninggal dunia. Sedih sangat sebab ada orang kata dia kene bunuh. Kemudian yang menyeramkan roh dia tak tenang dan dia mencari saya. Dia kejar sampai saya tak tahu nak sembunyi dekat mana. Ada satu masa dia dapat tangkap saya dan nak cekik saya. Saya menjerit lepastu dia terkaku. Oh rupanya suara saya yang buat dia lemah. (???) Ada seorang kawan selamatkan saya kemudian tolong hapuskan roh dia (ala-ala zombie.) kemudian kitaorang dapat tahu rupa-rupanya ada orang dendam dengan Danny dan lepastu gunakan dia untuk bunuh saya. (seriously...WHAT THE EFF???) Sangat sedih tau tak. I was broken hearted. Dahlah hilang orang kesayangan lepastu dapat tahu ada orang sengaja gunakan dia untuk balas dendam.

Oh dan kemudian masa dalam pelarian untuk menyelamatkan diri tu pergi sembunyi dekat rumah kawan lepastu tiba-tiba hantu muncul dekat depan tingkap. Depan mata pulak tu! Huhu sangat terkejut sampai terjaga. Tapi tak berani buka mata. Dahlah tak dapat tidur lepastu. Baca ayat kursi beberapa kali baru dapat tidur balik. Kemudian sambung bermimpi di mana lepas beberapa tahun saya trauma dengan kejadian tu sampai tak mahu orang lain buka balik cerita pasal Danny. And lastly I meet a new love.

HIM :)


Ok faham tak kronologi cerita ni?

Nak kata tidur tak basuh kaki takde lah pulak. Maybe tertengok trailer filem Santau dekat melodi siang tu yang terbawa-bawa sampai ke mimpi. From now on say NOOOOO to horror movie.

p/s : Selalu kalau tengok cerita seram macam tak tengok pun sebab mostly tutup mata sampai ending. :(

Mau tidur dulu babai. Have a nice dream.

Saturday, December 5, 2009

.........and the golden eye boy wins her heart.


Twilight/New Moon mood.....atau sebetulnya Robert Pattinson mood??

Belum tengok lagi movie ni, tapi ia dah termasuk dalam senarai 'a-must-watch-movie'. :D
Terasa macam malas nak tengok sebenarnya sebab dah tahu ending nye macam mane.
Yupp...I have read all the books.
Ramai yang pergi tengok kate movie ni bosan, sebab tak banyak adegan antara Edward dengan Bella. Tapi bila tengok behind the scene kat channel 712, rasa macam mahu pergi tengok.
I want to watch the last part where Edward meet the Volturi. :)
Benda yang buat saya tak suka tengok cerita adaptasi ni kadang-kadang ada certain scene from the book yang tak include dalam movie. Important scene pulak tu.

But he is so irresistible!!!! I MUST watch this.


Wake me up when september ends..... Oh its december already???



Oh hai! Its december already? Man...time move very fast nowadays. Cuti dah nak dekat habis, result sudah mahu keluar..(i seriously don't want to think about it).

My life is pretty boring right now. Nothing much i do besides sleeping, eating, online-ing. Half of my life are spent online. Thinking of updating my blog, but i have nothing to write here. Seems like my mood for blogging lost already. Ok benda sama yang dibebelkan sebaik sahaja mula mengupdate. Fine Nana fine...we know it already...*sigh*

I wanna hang out with my friends, tapi semuanya buzy. Merajuk lah macam ni. Oh my....and now internet pun slow sangat. Maybe sebab cuaca tak berapa baik. Hari-hari hujan. Memang sedap kalau tarik selimut untuk tidur. Ufufufuf~ selamat datang kegemukan.

Ok lah bye for now. Will update later.

Monday, November 16, 2009

A lil' update


Oh hai! I'm home! WOOHH! Cuti ni I'll make sure I'll use it to restore every energy lost last sem. Haha so many things happen and it's really make my brain BURST! Tensi wohh tensi! Oh lets look at the list i make! :D

  • Cleaning my room.
  • Hang out with friends.
  • Movies!!
  • Shopping
  • Finish all the books i borrow from library.
  • Shopping.
  • Dental check-up
  • Survey!!
  • Sleeping.
  • Railway station roti bakar.
  • Ah food!!
  • Etc etc...
Haha it just a plan. Not sure whether i'll do everything as i list. Or maybe there will be new activity add to the list. Who knows HAHA.

Ok ta-ta for now!

Thursday, November 12, 2009

Its not THE END, Its THE NEW BEGINNING


Kebanyakan blog yang I terjah semua cerita pasal final exam. Termasuk blog ni jugaklah. Now I'm proudly announce that I'm FREE!! WOOH suke. Budak-budak course lain dah happy-happy dah sebab dah habis paper last week. I terkontang-kanting meneruskan perjuangan. kenapa setiap sem meti Biomed yang lambat habis? Tak aci! Housemate pun dah lame balik meninggalkan diri ini keseorangan. Nasib baik Mai si coursemmate sanggup temankan kat rumah. Oh I love u bebeh! Hari-hari mencabar telah berlalu. Hari-hari boring bakal menjelma. Tiba-tiba rase rindu nak menelaah balik. (apekah??)

:09:

Habis je exam terus bergegas pergi pulang buku library yang dikepam selama berminggu-minggu. Lepas tu dengan semangatnye pergi pinjam buku untuk next sem. Semua orang berebut nak cop buku. WOOHOO rajin siot. nasib baik boleh renew online so takde masalah lah nak renew lepas ni. Bajet nak bace dekat rumah. Tunggu dan lihat je lah konklusinya nanti.



Hoho dah nak masuk semester 2 weyh. Rase macam baru semalam je daftar masuk. Macam baru semalam je nangis-nangis sebab homesick baru pisah dengan family. Macam baru semalam je habis 1st year. Lepas ni tau-tau je jumpe geng balik anak dah berderet huhh. Macam kawan saye ni tau-tau anak dah nak masuk 2. Anak sulung tak sampai setahun lagi weyh. Sampai orang kate kau bile lagi? Haish mane nak dapat anaknye kalau calon bapa nye tak jumpe lagi. Sampai orang kate jangan memilih sangat. Habis tu takkan nak main cekup je? Kalau macam tu kat Chow Kit bersepah nyah!


blogger-emoticon.blogspot.com


Semester ni memang memorable sikit lah. Sangat best weyh. Especially mase lab. Geng-geng lab I memang superb la.! Sayang u olz~ paling best mase last lab dengan Dr. Rohi. (here we go again...) Sebab teruja sangat dengan dia, saye mesti yang baris depan la nak dengar explanation die. Lepas tu dia tanya soalan, yang sure orang lain pun tahu jawapan dia. Tapi takde orang response (kitorang memang passive especially I). Mula-mula jawab pelan-pelan je sebab takut salah, sekali dia NAMPAK!! Terus dia suruh cakap! WHAT THE??!! Nasib baik betul fuhh~ tapi lepas tu bila dia tanye solan lagi mesti dia pandang saya suruh jawab. Coursemate semua dah gelak-gelak. Segan weyh. Tapi last soalan tak dapat jawab. Tsk~
*hehe tapi saya suke. rase best je!*

Lepas tu kawan saya terus cakap "Wah Nana suka la tu Dr Rohi asyik tanya die je". Haha mesti suka sebab I suka Dr Rohi tau! (eppp~ jangan fikir bukan-bukan pulak)

blogger-emoticon.blogspot.com

Mase exam lab Parasitologi pun best! THANK YOU PROF KAMEL sebab tolong kitorang tadi. Kalau tak tau la nasib macam mane kitorang nak survive. Next sem saya janji saya setadi betol-betol. Ye janji ni tak tipu. (takut cakap sumpah nanti makan diri).

blogger-emoticon.blogspot.com


Weehooo~ dah nak cuti, tapi saya tak suka cuti lama-lama sangat sebab mudah bosan. Sebelum habis exam lagi dah contact kawan-kawan lame dekat facebook/YM tanye plan nak gi mana cuti nanti. Sekali ramai tak balik sebab ade project final year, thesis semua lah. Haish, nampaknye cuti ni bermula aktiviti makan, tidur, tengok tv dan semua aktiviti ke arah kegemukan. Humm~rasa macam tak nak cuti. Nak pergi kelas hari-hari boleh? Eh tapi cuti saya terlibat dengan dengan research. Lepas ni kene pergi rumah orang buat survey. WOW TERUJA NI!


Things In My Head

I'm a fangirl. Heehooo...blog ni mungkin penuh dengan si pujaan hati!

Oh result mahu keluar. :(

Kolej sudah memanggil-manggil. :(

--If you run away, I'll come running after you. no matter where you go, be it hell, or the furthest corner on earth, I'll catch up with you.--





The Blog Mistress

My photo
Just bear with me people! -_-

pengikutku

Jerit Ramai-ramai!!

Teddy bear mau nyanyi

Mereka yang mengata