Monday, December 28, 2009

Satu minggu.


Oh dah seminggu bermula semester baru. Hari first macam lost sikit sebab semua dah start subjek baru. Entomologi (study about insect and the worst is yes U MR COAKROACH!), Epidemiology (about distribution and determinant of disease i think), Patologi Sistemik & Histopatologi etc. Semua ada 7! Fuhh harap boleh bawak!


Dan lepas satu minggu jugak lah baru terhegeh-hegeh nak tengok result sebab tak bayar yuran lagi dan agak cuak sebab ramai cakap result semua teruk. Tapi Alhamdulillah result sangat ok. Memang tak jangka sebab SEMUA adalah killer paper semester lepas. Cuba bayangkan kalau kau ada 4 paper killer yang mana semuanya 4 jam kredit. Memang menangis jawab dalam exam hall. Harap-harap semester ni boleh maintain. -_-"


Hari ni punya tajuk kuliah pasal "Insect Behavior" more to survival of the fittest . Lecture dia sangat memberi inspirasi walaupun belajar pasal serangga dia jugak banyak cerita pasal human behavior. Dia kata among student survival of the fittest is to get high CGPA. Tsk tsk. Tapi dia jugak cakap not necessary yang top scorer tu boleh survive dalam dunia kerja. Everyone have their own talent. :) Dia jugak cakap its not too late for us to success. Start aiming for now and only us can change destiny. :) Ah dia memang salah seorang role model lah!


Ah tapi motif sebenar nak cakap hari ni kan lecturer kegemaran mengajar untuk satu kelas hari ni. :D Ah tapi satu kelas je untuk semester ni. Tahun 3 nanti baru jumpa lagi. TSK TSK. Macam biasa dia memang tak mengecewakan. :) Suka cara dia ajar tapi tak suka soalan dia sangat susah. Tak boleh imagine macam mana nak menghadap soalan dia masa tahun 3 nanti dah lah subjek tu berkait rapat dengan killer subject sem lepas. T_T Dia kata dalam benci kenalah ada sayang sikit. hahahaha......

Oh ya, dah lepas seminggu ni bila scholar nak masuk? -_-"

2 ORANG MENGATA:

Anonymous said...

Hello, I'm Azlina. Below is the link connected to my research survey on Malaysian Bloggers. I really appreciate if you can participate in it. Thanks.
http://www.kwiksurveys.com/online-survey.php?surveyID=IJNOIM_a20d967d

p/s: please delete this post after you are done with it. thanks

Acepinjaman said...

Good luck,fren...thanks for sharing...

Post a Comment

Sile-sile berkomen disini. Ia adalh percuma dan tiada caj tersembunyi dikenakan. Kutukan anda amat-amatlah saya hargai........*LOL*

Things In My Head

I'm a fangirl. Heehooo...blog ni mungkin penuh dengan si pujaan hati!

Oh result mahu keluar. :(

Kolej sudah memanggil-manggil. :(

--If you run away, I'll come running after you. no matter where you go, be it hell, or the furthest corner on earth, I'll catch up with you.--





The Blog Mistress

My photo
Just bear with me people! -_-

pengikutku

Jerit Ramai-ramai!!

Teddy bear mau nyanyi

Mereka yang mengata